Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος γερουσιαστής του Βέρμοντ Bernie Sanders, επιτέθηκε εναντίον του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών αρχών, χτες, για την επιβολή αυτών που χαρακτήρισε «αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους».

«Είναι απαράδεκτο που το ΔΝΤ και οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης αρνήθηκαν να συνεργασθούν με την ελληνική κυβέρνηση σε ένα λογικό σχέδιο για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποπληρωμή του χρέους», είπε ο Σόντερς σε αποκλειστική δήλωσή του στην ιστοσελίδα «The Huffington Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια εποχή γκροτέσκας ανισότητας πλούτου, οι συνταξιούχοι και ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να υποστούν άλλες μειώσεις προς όφελος κάποιων μεγαλύτερων τραπεζών και πλουσιότερων οικονομικών παραγόντων στον κόσμο».

Ο βετεράνος πολιτικός Σόντερς, (υποψήφιος συνεργαζόμενος με το Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικέ εκλογές του 2016), χαρακτήρισε την αυστηρή λιτότητα που το ΔΝΤ και τα κράτη της ευρωζώνης επέβαλαν στην Ελλάδα είναι «αβυσσαλέα αποτυχία». Επίσης κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να προσφέρουν στην Ελλάδα «νέους όρους αποπληρωμής του χρέους επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία να αναλάβει από τη ζημία που έχει υποστεί από το 2008».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης