«Δεν θα μείνω απαθής», υποστηρίζει, σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Δημοκρατία”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφορικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στο προσφυγικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας σε συνεργάτες του εκφράζει την άποψη, ότι η Ελλάδα θα περιφρουρήσει τα σύνορα και την εθνική κυριαρχία της, ενώ προσθέτει ότι έχει τα μέσα να το κάνει με βάση το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει στους συνεργάτες του ότι η Ελλάδα σέβεται στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αυτονόητο είναι, όμως, ότι αν οι υπόλοιποι εταίροι δεν σέβονται και τις δικές τους, η Ελλάδα θα περιφρουρήσει την εθνική κυριαρχία της και τα σύνορά της. Και αυτό είναι υποχρέωσή της όχι μόνο έναντι τους ελληνικού λαού, αλλά και έναντι της ίδιας της Ευρώπης, αφού τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Έχει τα μέσα να το κάνει και με βάση το Σύνταγμα και με αυτό τούτο το ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζει ότι η πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απολύτως απαραίτητη και τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Αρχηγών σε μόνιμη βάση, με την αναγκαία προσθήκη, ότι αυτό θα συγκαλείται πάντοτε με εισήγηση του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και με την ιδιότητα του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, θεωρεί, όπως έλεγαν – σύμφωνα με την εφημερίδα- συνεργάτες του, ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου κατά το Σύνταγμα από την ίδια τη φύση του ρόλου αυτού διαμορφώνεται ανάλογα με την κρισιμότητα της συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα και επομένως από την ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων. Επίσης, κατά την Κυριακάτικη Δημοκρατία, ο Πρόεδρος υποστηρίζει σε συνεργάτες του, ότι όσο πιο κρίσιμη είναι η συγκυρία τόσο ο ρυθμιστικός ρόλος ενισχύεται. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τέτοιες περιστάσεις μείνει απαθής, όχι μόνο δεν τηρεί το Σύνταγμα, αλλά το παραβιάζει εμμέσως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης