Την Ξάνθη επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ως επίσημος προσκεκλημένος στις εορτές των Ελευθερίων της πόλης και της 96ης επετείου ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό.

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του τον ανακήρυξε ως επίτιμο δημότη Ξάνθης σε πανηγυρική του συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε:

Τιμούμε σήμερα, με την εθνική έξαρση που της αρμόζει, την επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου 1919. Το δίδαγμα της επετείου αυτής είναι ιστορικώς πολύτιμο αλλά και πολυσήμαντο. Αφού, μεταξύ άλλων, τεκμηριώνει, δίχως περιθώρια αμφισβήτησης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πρώτον, την αυθεντική ελληνικότητα της Ξάνθης και της Θράκης, γενικότερα. Ελληνικότητα, της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων.

-Δεύτερον, τις δυνατότητες που διαθέτουμε ως Λαός για την υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αξιοποιούμε καταλλήλως και συνδυαστικώς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Διπλωματία.

-Και, τρίτον, την δύναμη δημιουργίας των Ελλήνων, όταν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Έθνους ενωμένοι και αποφασισμένοι για κάθε θυσία προς αυτή την κατεύθυνση. Τιμή σ’ εκείνους που αγωνίσθηκαν και έπεσαν για να είναι πάντα ελεύθερη και ελληνική η Ξάνθη και η Θράκη.

Bίντεο: www.xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης