Το 2005 η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου στο παραδικαστικό κύκλωμα. 

Στις 28 Οκτωβρίου του 2005, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου φιλοξενούνταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, ο Κλεάνθης Γρίβας και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με αφορμή τις αποκαλύψεις που είχε κάνει η «Ζούγκλα». Ο κ. Σταθόπουλος ωστόσο, όπως δήλωσε, δεν επιθυμούσε διάλογο με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Κλεάνθη Γρίβα και αποχώρησε από το δελτίο απειλώντας με αγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1997 το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων για τη σφαγή στο Δίστομο, επιδικάζοντας αποζημίωση 9 δισεκατομμυρίων δραχμών. Τον Μάιο του 2000 ο Άρειος Πάγος αποφαίνεται ότι το γερμανικό δημόσιο πρέπει να καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις. Η Γερμανία αρνείται και έτσι ξεκινά η διαδικασία κατάσχεσης των γερμανικών κρατικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (σύνολο τρία κτήρια). Οι Γερμανοί προσφεύγουν πάλι κατά της απόφασης ενώ ο τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανατρέπει την απόφαση και την παραπέμπει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. 

Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει καμία πράξη κατάσχεσης χωρίς την άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Τότε Υπουργός ήταν ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, καθησυχάζει την Γερμανία λέγοντας ότι δεν θα εγκρίνει τον πλειστηριασμό. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2001, πέντε ημέρες πριν τον πλειστηριασμό, το Εφετείο Αθηνών στηριζόμενο στην άρνηση του κ. Σταθόπουλου να υπογράψει τις κατασχέσεις, κάνει δεκτές τις προσφυγές της Γερμανίας και παγώνει τους πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης