Το Φαρμακονήσι και την Κάλυμνο, δύο ακριτικά νησιά, επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτωνΤην Κάλυμνο και το Φαρμακονήσι, δύο ακριτικά νησιά, επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο για «επίσκεψη υψηλού συμβολισμού» εν μέσω μπαράζ προκλητικών δηλώσεων εκ μέρους της Άγκυρας, η οποία αμφισβητεί την ελληνικότητα νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο θα  έχει ως εξής: 

-10.00 πμ άφιξη στο Αεροδρόμιο Καλύμνου του πρωθυπουργού και των Υπουργών που το συνοδεύουν, με στρατιωτικό ελικόπτερο. Υποδοχή από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-10.30 πμ Προσέλευση Πρωθυπουργού στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Σωτήρος Χριστού όπου θα παρακολουθήσει την «Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων»

-11.00 πμ μετάβαση στον χώρο Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των Υδάτων .

-11.30 πμ Μετάβαση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου-Αναγνωστηρίου. Χαιρετισμός από Δήμαρχο –Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων– Ομιλία Πρωθυπουργού.

-Θα ακολουθήσει η παράθεση από το Δήμο, επίσημου γεύματος στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες.

-Από το Δήμο Καλυμνίων έχει ζητηθεί μετά την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και μέχρι να ξεκινήσει το γεύμα ,να υπάρξει χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό στο Δημοτικό Μέγαρο, για να τεθούν σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχουν ζητήσει και εκπρόσωποι Φορέων του νησιού

Στην Τήνο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρευρεθεί τόσο στην τέλεση του μεγάλου αγιασμού στο προαύλιο της Παναγίας όσο και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Τήνου.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον ΠειραιάΠαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.

Θα προηγηθούν η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 10.15 το πρωί, και παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών στο Κολωνάκι.

Επίτιμος δημότης Καλύμνου θα ανακηρυχθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Επίτιμος δημότης Καλύμνου πρόκειται να ανακηρυχθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την απόφαση ανακήρυξης έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο-Αναγνωστήριο του δήμου.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας τη δρομολόγηση λύσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης