«Από το Ναύπλιο ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός της χώρας μας», υπογράμμισε εμφατικά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εγκαινιάζοντας σήμερα το βράδυ, την 1η διεθνή έκθεση Mediterranean Yacht Show , παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τάσου Χειβιδόπουλου, του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλη Σκουλικίδη, του λιμενάρχη Ναυπλίου και πλήθος κόσμου που έσπευσε να θαυμάσει τα πλωτά παλάτια που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Αργολικής πρωτεύουσας.

Στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, απέναντι στη μιζέρια της κρίσης, η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες λογικές και στόχους, με τους οποίους φιλοδοξεί να την ξεπεράσουμε κι ένας απ’ τους βασικούς στόχους, είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. υπουργός ανάφερε ότι, «σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 16.000 σκάφη αναψυχής. Αν είχαμε πιάσει το μέσο όρο των Ευρωπαϊκών χωρών, που ασχολούνται με το yachting, θα είχαμε 86.000 σκάφη αναψυχής. Αυτό θα σήμαινε περίπου 90.000 θέσεις εργασίας άμεσες, θα σήμαινε πολλές μαρίνες γεμάτες, οι οποίες θα δίνανε ανάπτυξη σε πολλές περιοχές της χώρας, που θα σήμαινε περίπου άλλες 400.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα επωφελούνταν απ’ αυτό, σ’ όλους τους κλάδους, από τη ναυπηγοεπισκευή ως τις τουριστικές υπηρεσίες κι από τις μεταφορές ως τις τροφοδοσίες».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση στοχεύει να φιλοξενήσουμε στις ελληνικές θάλασσες περισσότερα σκάφη, πολλούς υψηλού επιπέδου τουρίστες στη χώρα μας, «γι’ αυτό και σήμερα η Πελοπόννησος αποκτά ένα δίκτυο από μαρίνες, ένα δίκτυο από λιμάνια, για να φιλοξενήσει περισσότερα σκάφη αναψυχής, περισσότερα κρουαζιερόπλοια».

Επιπλέον ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε, πως η σημερινή εικόνα του Ναυπλίου, είναι εικόνα που μας γεμίζει αισιοδοξία και ζωντάνια, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Greek Yachting Association για την πρωτοβουλία του και συνεχάρη τις τοπικές αρχές που αγκάλιασαν ζεστά την έκθεση κι εργάζονται για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της πόλης. Παράλληλα, ευχήθηκε «του χρόνου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να έρθουν πολύ περισσότερα σκάφη, πολλοί περισσότεροι ξένοι επισκέπτες και να λέμε ότι από το Ναύπλιο ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λαμπερή βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία κλασική μουσικής και δεξίωση στο Παλαμήδι απ’ όπου η θέα στο λιμάνι ήταν εντυπωσιακή.

Πηγή:ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης