Την άποψή του πως η φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης ύστερα από ερώτηση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

«Η αντίληψη μου είναι λιγότεροι φόροι και μικρότερο κράτος» εξήγησε, ενώ υποστήριξε πως «οι φόροι στα ακίνητα δεν είναι χρήσιμοι και μεσοπρόθεσμα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι «η ελληνική οικονομία διανύει ευαίσθητη φάση, ευρισκόμενη στην αρχή της ανάκαμψης, και το παραμικρό μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά».

«Γι’ αυτό σε αυτήν την φάση, δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση πουλώντας παραμύθια» πρόθεσε.

Αναφορικά με τις επαφές του στο Βερολίνο, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι μεταξύ άλλων βρέθηκε στο επίκεντρο η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δημιουργία ταμείου που θα διαθέτει χρήματα για το εταιρικό κεφαλαίο τους, προκειμένου να αναπτυχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε πως «επιδιώκεται τα νέα δάνεια που θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ανταγωνιστικό επιτόκιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης