«Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε ότι είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης να προωθήσει νέο εκλογικό νόμο χωρίς το μπόνους των 50 εδρών.

Κληθείσα να απαντήσει σε επίμονα ερωτήματα για το αν η χώρα θα πάει σε εκλογές, σε περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το όριο των 120 βουλευτών κατά την ψηφοφορία επί της επικείμενης συμφωνίας, η κα. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν». «Πιστεύω ότι δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορούν εύκολα να σταθούν» συνέχισε.

Ερωτηθείσα αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ», αλλά -όπως είπε- «υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, η κα. Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν θα το φέρουμε από το παράθυρο στο προσκήνιο».

Σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να έχει μια συμφωνία στις 18 Αυγούστου και συμπλήρωσε πως «θα γίνει ό,τι χρειαστεί, θα είναι μια διαρκής μάχη μέχρι την υπογραφή της».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η συνέχεια, «το παρακάτω, είναι επίσης μακρύ και επίπονο». «Θα είναι το πακέτο μέτρων δύσκολο, αλλά όχι το χειρότερο μνημόνιο, όπως διατυπώνεται» είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις συνεχείς συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και απάντησε πως «ο τρόπος που επιλέγει ο καθένας να μιλήσει είναι μία προσωπική του επιλογή για την οποία κρίνεται».

Τέλος, για τους χειρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει στάση πολιτικού πολιτισμού απέναντι στους θεσμούς», αν και πρόσθεσε πως η ίδια πιστεύει ότι έχει κάνει λάθη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης