«Το τραπεζικό μας σύστημα κεφαλαιοποιείται πλήρως. Το Δημόσιο ξεπληρώνει σε μια χρονιά όλα όσα χρωστούσε σε ιδιώτες τρία χρόνια» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο του Economist.
O πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αισιόδοξος πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα φτάσουν επιτέλους στην πραγματική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι εκείνοι που ποντάρουν στην επιτυχία της Ελλάδας είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία της.

«Έχουμε μέτρα που ανακουφίζουν την κοινωνία, χωρίς να κάνουμε έκπτωση στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η ύφεση, η οποία κυριολεκτικά γονάτισε την ελληνική κοινωνία, είχε τρία βασικά αίτια: τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε τεράστια κλίμακα, τη στάση πληρωμών και την έλλειψη ρευστότητας. Εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις για να εξουδετερώσουμε και τα τρία αίτια. Δεν έχουμε μόνο λιτότητα, έχουμε και μέτρα που εξισορροπούν τις περικοπές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι πλέον η χώρα μας είναι θωρακισμένη: «Δεν ξεπεράσαμε ακόμα την κρίση, αλλά το φως αρχίζει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ», είπε.

«Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την ομαλή της χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια. Πιάνει τους στόχους της. Φέτος προβλέπεται επιτάχυνση στην ανταγωνιστικότητά μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Aκούστε απόσπασμα της ομιλίας του:

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης