«Στις 21 Αυγούστου θα συμβεί αυτό που δεν θέλει ακόμα να αποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. 

Εξηγεί ότι «η κυβέρνηση θα αποκτήσει ξανά την ελευθερία κινήσεων στην άσκηση πολιτικής», δηλαδή σεβόμενη τους συμφωνημένους στόχους, θα μπορεί να επιλέγει τα πιο πρόσφορα μέσα για την επίτευξή τους. Για να σημειώσει, ειδικότερα, ότι «θα μπορεί να διορθώσει τις αδικίες, να ελαφρύνει κοινωνικές ομάδες που επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα όλα τα προηγούμενα, μνημονιακά χρόνια, να επανασχεδιάσει το φορολογικό σύστημα, και, φυσικά, να επαναφέρει και να ενδυναμώσει εργασιακά δικαιώματα, όπως ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που για εμάς, κάθε άλλο παρά ιδεοληψίες είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις όταν μιλάμε για προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας». Επισημαίνει ότι «προφανώς και η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για κινήσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, ειδάλλως δεν θα έπραττε όπως έπραξε», και τονίζει πως «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επαναπροσέγγιση στις σχέσεις ΗΠΑ/ΕΕ-Ρωσίας και να εργαζόμαστε για την πολυεπίπεδη συνεργασία μας, όπως αποδεικνύουν, για παράδειγμα, η διοργάνωση του Έτους Ελλάδας- Ρωσίας και η συμμετοχή της Ρωσίας, ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ το 2016». Υπογραμμίζει ότι αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης τονίζει ότι με αυτήν «επιλύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και με την απόλυτη τήρηση των πάγιων ελληνικών θέσεων, ένα χρόνιο ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής, και ανοίγουν νέοι δρόμοι για τη φιλία και τη συνεργασία στα Βαλκάνια. Κι αυτό τελικά θα μείνει, όταν ξεπεραστούν οι ακραίες φωνές και τα ψεύδη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το περιεχόμενο της Συμφωνίας». Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ σημειώνει ότι «η πραγματική “λάσπη”, η πολιτική, προέρχεται από τις εθνικιστικές κραυγές ενός πάλαι ποτέ κεντροδεξιού κόμματος που άλλαξε την ίδια του τη γραμμή, απέναντι στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, για φτηνούς αντιπολιτευτικούς λόγους, κι έχει πλέον παραδοθεί στα χέρια πρώην πολιτευτών του ΛΑΟΣ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης