«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης απαιτείται ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο για τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα και ένας σοβαρός διάλογος για αυτό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζοντας προς τις εκλογές του 2019 με συμπαγή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση, καλείται να πάρει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες» ανέφερε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει συνεργασία παντού με Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες για την προώθηση κοινών στόχων, αποφέρει ήδη σημαντικούς καρπούς, αλλά όχι ακόμα στην Ελλάδα», εκτιμώντας ότι «βασικός λόγος είναι πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμένει σε μια απόλυτα αντί-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή, σε πλήρη αναντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο Eurogroup έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα, με αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις, που ακυρώνει τα σενάρια οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής οπισθοδρόμησης. Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι ο “οδικός χάρτης” και η κυβερνητική και διοικητική αποτελεσματικότητα για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, συμπληρώνοντας πως «το μεγάλο στοίχημα είναι να σταθούμε εκ νέου στα πόδια μας χωρίς τη μηχανική υποστήριξη της εντατικής των μνημονίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης