«Όλοι είναι σύμφωνοι ότι η αξιόποινη πράξη της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί. Θεωρώ ότι η πράξη δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί, γιατί -όπως έχω ξαναπεί- δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αλλά επ’ ευκαιρία αυτών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επικαλούμενος ομιλίες του υπουργού Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη και του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, οι οποίοι «με στέρεη επιχειρηματολογία έχουν την ίδια άποψη».

Επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά, σε βάρος του πρωθυπουργού, εμένα, των εισαγγελέων και των προστατευόμενων μαρτύρων. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις ανοίκειες συκοφαντικές και ταυτόχρονα αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε στα πλαίσια της υπερασπιστικής του γραμμής για αντιπερισπασμό και εκφοβισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«O κ. Σαμαράς επικαλείται τη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Υπενθυμίζω ότι στη δήλωσή μου αυτή δεν αναφέρθηκα στον κ. Σαμαρά ή σε οποιονδήποτε άλλο», προσέθεσε υπενθυμίζοντας ότι: «τη δήλωση αυτή έκανα μετά την ολιγόλεπτη, μερική ενημέρωση, από τον αρμόδιο υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου και για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Εγώ μίλησα για μερική ενημέρωση και ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ψευδώς ότι είπα άτυπη ενημέρωση. Δεν είναι τυχαίο, είναι άλλη μια προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον νόμο πάσχει. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Siemens».

Υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, η Ελένη Ράϊκου, η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση της επί κυβερνήσεως Σαμαρά, συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της πριν ένα χρόνο, περίπου, και λίγο πριν λήξει η δεύτερη θητεία της, όπως είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. Καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησής της από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν μια και μόνη τη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της έρευνας για την Novartis και όχι μόνο. «Μήπως η κ. Ράικου έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως θέλησε να αποφύγει αυτά που υφίστανται σήμερα οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς; Μήπως φοβήθηκε κάτι άλλο που εκείνη ήξερε και εμείς αγνοούμε;» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβασμάτων με σημαντικά ποσά από το λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Σημείωσε δε πως μέχρι τότε είχαν εντοπιστεί μίζες 28 εκατ. ευρώ.

3. Χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαγελόπουλος επίσης κατέθεσε στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένου Τύπου που έκαναν λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου και σημείωναν ότι η Ελλάδα δύσκολα θα απορροφήσει το σοκ από τα ευρήματα της έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης