«Είναι δύσκολο να βρει κανείς λόγια που να αντιστοιχίζονται με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Αυτές τις στιγμές, δεν μπορεί παρά η σκέψη μας να είναι στις οικογένειες εκείνων που χάθηκαν, με όλους αυτούς που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που τις προηγούμενες ημέρες ρίχτηκαν με κίνδυνο της ζωής τους στη μάχη της φωτιάς, τους πυροσβέστες, το λιμενικό, τον στρατό, την αστυνομία, το προσωπικό της πολιτικής προστασίας, τους διασώστες, αλλά και τους χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες που έδειξαν για μια ακόμη φορά την τεράστια δύναμη που έχει αυτές τις στιγμές η αλληλεγγύη», είπε η κ. Παπανάτσιου και υπογράμμισε πως «θα έρθει η στιγμή που θα συζητήσουμε, θα αναλύσουμε και τα υπόλοιπα».

«Οφείλουμε σήμερα και τις επόμενες ημέρες, με σεβασμό σε αυτή την τραγωδία, να αναζητήσουμε τη μέγιστη δυνατότητα ενότητας και αλληλεγγύης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε τις επόμενες ημέρες να αναζητήσουμε ευθύνες, δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να ζητήσουμε από όλες τις πλευρές συγγνώμη από τον κόσμο» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα τολμηρά με την εμπλοκή των επιστημόνων, όχι μόνο για την ανακούφιση των πληγέντων στο Μάτι, αλλά και «γιατί τα καμπανάκια βαράνε παντού και γιατί σήμερα είχαμε πλημμύρες στο Μαρούσι και αύριο δεν ξέρουμε τι άλλο θα έχουμε». «Είναι άσχημο που ο κ Βορίδης μίλησε για μια ακόμη φορά για τρομοκρατία της άκρας αριστεράς αναπαράγοντας τη θεωρία των άκρων» σχολίασε επίσης ο κ. Μαντάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις τραγικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, και τόνισε πως «όσα συνέβησαν ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη που έκανε κομμάτια και θρύψαλα τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών, όπως του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που τόνιζε στην Επιτροπή Περιφερειών ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δασοπροστασίας και ότι ιδιαίτερα η Αθήνα είναι πλήρως προστατευμένη». Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού, για την απουσία μέτρων πρόληψης, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστιες.

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με τις φωτιές της περασμένης Δευτέρας, ανέφερε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη φροντίδα των πληγέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης