«Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιoς θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μία ημέρα μετά τη συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΣΥ κι αν υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες, θα συναντιόμαστε οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε». «Αυτό που έχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση» πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας».

«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία, ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό» τόνισε και συνέχισε: «Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν κάποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες».

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, επεσήμανε ότι θα ήταν θετικό να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ το νέο κίνημα που έχουν στα σκαριά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση, ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης