Ενδεχόμενη ακύρωση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ και ζήτησε συγκρότησή του με όρους συναίνεσης.

«Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης, αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση, δεν συνέβη, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας».
Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου (σ.σ. DIGEA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο από τον διαγωνισμό είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα».

O υπουργός θα προσέλθει στις 2 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο συνέχισης της ακρόασης του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Mιλώντας το πρωί, πριν από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ενδεχόμενο συγκρότησης του ΕΣΡ, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο, ο κ. Παππάς ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί στο «οπλοστάσιό» της την επίμαχη τροπολογία για το κλείσιμο των καναλιών που δεν πήραν άδεια για πανελλαδικό σήμα εντός πέντε ημερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης