Την παραίτηση του και την απόσυρση της υποψηφιότητάς από περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε ο Αχμέτ Κουρτ. Ο παραιτηθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μάλιστα, τις φωτογραφίες είχε ο ίδιος αναρτήσει στα social media στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ. Όπως αναφέρει και το www.komotinipress.gr το οποίο αντίστοιχα επικαλείται δημοσίευμα του tourkikanea.gr, ο Κουρτ ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB τα γραφεία του οποίου επισκέφθηκε στις 10 Απριλίου με τον Μουμίν Οντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης