Λάμπρος Παναγιώτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αιχμές εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος έσπευσε a priori να ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει.

«… Στη ζωή μου έχω μάθει να βαδίζω “την οδόν την στενήν”. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όπως άλλωστε είπα και στον Πρωθυπουργό, ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ακόμη πως είχε κοινοποιήσει την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά από την Τρίτη 18 Μαρτίου .

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνει να εννοηθεί ότι τους ξεγέλασε την τελευταία στιγμή ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού άλλα -λέει- τους είχε υποσχεθεί κι άλλα έκανε. Ο Κωστής Χατζηδάκης έρχεται με τη ρύθμιση αυτή να επιβεβαιώσει τις σαφείς οδηγίες της τρόικας μέσω του Τόμας Μορς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«… Ο Υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε την υιοθέτηση της πρότασης επικαλούμενος την Τρόικα και ανακοίνωσε, ενώπιον 30 βουλευτών, ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η “διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου”. Μετά από αυτή την ουσιαστική διόρθωση, εξερχόμενος της σύσκεψης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών, δήλωσα ότι “απετράπησαν τα χειρότερα”. Ωστόσο, στο νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Μαρτίου, η προηγούμενη διατύπωση αντικαταστάθηκε με την άνευ ουσίας φράση “και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών. Μετά την υπαναχώρηση του Υπουργού Ανάπτυξης είμαι αναγκασμένος να εμμείνω στην αρχική μου απόφαση και να δημοσιοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αναφέρει ακόμη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το θρίλερ ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, όταν συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κι ενώ ακόμη το Πολυνομοσχέδιο δεν είχε κατατεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης βγήκε από την αίθουσα και τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του έκανε παράπονα για τις… ακροβασίες Χατζηδάκη όσον αφορά τη διάταξη στο γάλα.

Πυρ και μανία ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας μάλιστα και την παραίτησή του.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 12.59

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης