Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τρία χρόνια, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη (που μου δείξατε)» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας την άμεση εκλογή νέου προέδρου από την κομματική βάση, την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Όχι από την ευθύνη μου. Όχι από τον αγώνα για τη χώρα. Όχι από τη σχέση με τους πολίτες. Όχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο» πρόσθεσε.

«Αποφάσισα τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου γιατί βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η χώρα και η παράταξη» είχε πει λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο, φρόντισε να ασκήσει κριτική στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να κερδίσει την ψήφο του».

Οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις υπογραφές 250 συνέδρων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην εκλογή για την ηγεσία του κόμματος στις 14 Ιουνίου. Τον απαιτούμενο αριθμό έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης