Να αντιληφθούν ότι στο προσφυγικό ζήτημα «δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές» καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του: «Το προσφυγικό/μεταναστευτικό, μετά από ένα χρόνο ολιγωρίας και ιδεοληψιών της κυβέρνησης, είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από όλους είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Κανείς και πρωτίστως τα νησιά μας που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα στις ροές των μεταναστών δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο και να αποφύγει δυσμενέστατες επιπτώσεις. Καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες και αρχές να αντιληφθούν ότι στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές.
       
»Στην κατεύθυνση αυτή όλοι πρέπει να κινηθούμε με νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση, μέτρο και αποτελεσματικότητα. Μια τέτοια στάση αφορά σε ένα κράτος δικαίου πρώτα από όλους τις αστυνομικές δυνάμεις που οφείλουν να αποφεύγουν την άσκηση βίας και τις ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης