Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας», που βρίσκεται κοντά στην Άνδρο, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, ανήμερα του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας, να τον συνοδεύει.

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας, ενώ -κατά το εθιμοτυπικό-  έσπασε κόκκινα αυγά με μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στους Εθνοφύλακές μας, στους αποστράτους και στους εφέδρους Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη. Το μήνυμα της Ανάστασης είναι το μήνυμα της ελπίδας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί παρ’ όλη την πίεση που δέχτηκαν και δέχονται από την οικονομική κρίση, με βαθιές περικοπές, συνεχίζουν να έχουν υψηλό ηθικό, προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα στη Φρεγάτα ‘ΑΔΡΙΑΣ’, με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους.

Σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους».

«Η απόδραση του Πάσχα»

Ανάπαυλα από την ένταση των τελευταίων ημερών για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο που αποχώρησαν από τη Βουλιαγμένη το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής για το Πόρτο Υδρα.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ταξίδεψαν με το σκάφος «Julestoo», με προορισμό κατοικία του Πόρτο Υδρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τους συνόδευαν δύο άνδρες της προσωπικής τους φρουράς.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μετά από τη μονοήμερη εκδρομή, το Μεγάλο Σάββατο επισκέφτηκε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την Αίγινα, όπου διατηρεί κατοικία ο Αλέκος Φλαμπουράρης και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.



Λίγα λόγια για τη φρεγάτα:

Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F 459) τύπου STANDARD
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε.Ε. Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντιμέτρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς δύο (2) Ε/Π AB 212 ASW ή ενός (1) Ε/Π S70 AEGEAN HAWK.

Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koniklijke Maatschappij de Schel-de στο Flushing της Ολλανδίας και εντάχθηκε στη δύναμη του ολλανδικού ναυτικού στις 26 Ιουλίου 1979. Αγοράσθηκε από το Π.Ν. και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στις 30 Μαρτίου 1994 στο Den Helder με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Ι.Εγκολφόπουλο ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 26 Ιουνίου 1994. Του ιδίου τύπου: ΕΛΛΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ και ΚΑΝΑΡΗΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης