Η ετυμηγορία του βρετανικού λαού είναι σεβαστή, πρέπει οπωσδήποτε όμως η Μεγάλη Βρετανία να αποφασίσει να επικυρώσει το δημοψήφισμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, δεν μπορεί να διατηρείται αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όσον αφορά την Ευρώπη και την Ε.Ε., θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία. Άλλωστε, η Ε.Ε. υπήρξε και πριν από τη Μεγάλη Βρετανία και θα υπάρξει και μετά τη Μεγάλη Βρετανία» τόνισε. Παρατήρησε, επίσης, ότι τον αγώνα για την εκπλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος θα τον δώσουμε όλοι εκείνοι που πιστεύουμε στην Ευρώπη. Άλλωστε, είπε, σημασία έχει όχι πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη, αλλά πόσο καλή ή καλύτερη μπορεί να γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο Ζ. Γκάμπριελ συμμερίστηκε την άποψη του Έλληνα Προέδρου ότι σήμερα η Ευρώπη περνά δύσκολες ώρες και πρόσθεσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι η έξοδος της Μ. Βρετανίας πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, διότι, όπως παρατήρησε, αν τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές.

Δεν θέλουμε να υπάρξουν παράλληλες διεργασίες, πρόσθεσε ο κ. Γκάμπριελ και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να καταστραφεί επειδή θα φύγει η Μεγάλη Βρετανία.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, ώστε οι αποκλίνουσες δυνάμεις που παρατηρούνται να γίνουν συγκλίνουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες eurokinissi.gr, Γιώργος Κονταρίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης