Στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, «η ελευθερία σήμερα διατρέχει θανάσιμους κινδύνους, τόσο από την τρομοκρατία όσο κι από την επέλαση της άναρχης οικονομικής παγκοσμιοποίησης δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 212 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτον, η τρομοκρατία, ιδίως η τζιχαντιστική, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σπέρνει τον φόβο και, δεύτερον, η “επέλαση” της άναρχης οικονομικής παγκοσμιοποίησης, η οποία επιχειρεί να επιβάλλει την χωρίς δημοκρατικώς νομιμοποιημένους κανόνες επικράτηση των “αθέμιστων” αγορών επί των δημοκρατικώς νομιμοποιημένων κρατικών, lato sensu, οργάνων. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η εκστρατεία επικυριαρχίας οδηγεί, καταφανώς και αποδεδειγμένως, στην αχαλίνωτη διεύρυνση των ανισοτήτων, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού» είπε ο κ Παυλόπουλος.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 212 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, του Μητροπολίτη Αρταίων, κυρίου Ιγνατίου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου καθώς και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης