Στις πιο ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας βρέθηκε σήμερα, Μ. Πέμπτη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής κλιμακίου της «Ανοιχτής Πόλης» της 6ης δημοτικής κοινότητας. Περπάτησε την Αχαρνών μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και επέστρεψε από την Μιχαήλ Βόδα, έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Αθήνας που αφέθηκε στην τύχη του.

Πόρτα-πόρτα στα μαγαζιά αλλά και στον δρόμο, συζήτησε με τους κατοίκους για τα πραγματικά προβλήματα της γειτονιάς, την φτώχεια, την εγκατάλειψη και τα λουκέτα στα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν την προσμονή τους να αλλάξει επιτέλους κάτι στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα της Ανοιχτής Πόλης ως νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες γειτονιές, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, ώστε η Αθήνα να γίνει μία πόλη για όλους.

Μετά τον Άγιο Νικόλαο, ο Γ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου», όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα εκπαιδευτικά και επισιτιστικά προγράμματα, και την στήριξη που παρέχει ο οργανισμός σε 400 παιδιά πολλών εθνικοτήτων και θρησκειών. Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου ενημέρωσε τον Γ. Σακελλαρίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Κιβωτός». Τα παιδιά επιφύλαξαν στον Γ. Σακελλαρίδη μία ευχάριστη έκπληξη, τραγουδώντας τον ύμνο της «Κιβωτού», ένα πολυεθνικό τραγούδι.

Αναγνωρίζοντας το έργο της «Κιβωτού», ο Γ. Σακελλαρίδης, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια με κάθε τρόπο, καθώς υπάρχει η κοινή αντίληψη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία είναι ο βασικός πυλώνας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ζήτησε από την «Κιβωτό» να ενώσει την φωνή της στην προσπάθεια να αναγνωριστούν τα δικαιώματα ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης