«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε καμία μετεκλογική κυβέρνηση» τονίζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και εξηγεί ότι «δεν είναι υποχρεωτικό σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η χώρα να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, γιατί εκτός από τη συμμετοχή και τη στήριξη σε κυβέρνηση υπάρχει, ως γνωστόν, και η αρχική ψήφος ανοχής».

Υποστηρίζει ότι το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους Συντηρητικούς, αλλά απλά έδωσε στην αρχή ψήφο ανοχής λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα, «δείχνει ότι μια τέτοια στάση μπορεί να διαφυλάξει τόσο την ιδεολογική όσο και την πολιτική αυτονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να αποτελέσει το δεκανίκι κανενός.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Πετσάλνικος σημειώνει ότι «δεν επιτρέπεται να επιχειρείται με αφορμή την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών ή άλλων στόχων, όπως έγινε όταν με πολύ δημοσιότητα πριν δύο χρόνια ξεκίνησε από την πλευρά του πρωθυπουργού μια τέτοια διαδικασία η οποία όμως είχε την τύχη ενός πυροτεχνήματος», ενώ εκτιμά ότι «οι προθέσεις της κ. Φώφης Γεννηματά είναι ειλικρινείς και αγνές αλλά εκτιμώ ότι το εγχείρημα τώρα δεν θα έχει την καλύτερη τύχη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης