Το ερώτημα αυτό έθεταν πολλά στελέχη του κόμματος μετά την περίεργη, χωρίς εξήγηση μέχρι στιγμής αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ και ενώ πλέον οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά και η ματαίωση των εκλογών, τουλάχιστον για εφέτος, αναδεικνύεται ως το πιθανότερο σενάριο.

Η νευρικότητα στη Συγγρού είναι έκδηλη και ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για πιθανές ημερομηνίες των εκλογών στις αρχές του 2016, με πιθανότερη την 10η Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα τα ενδεχόμενα βαθιάς ρήξης ή ακόμα και διάσπασης επανέρχονται στο προσκήνιο από συνιστώσες του κόμματος ή στελέχη που μιλούν για πλήρη γελοιοποίηση της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συνεδρίαση παραπέμπεται ες αύριον διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών εταιρειών.

Όποτε και να γίνει πλέον η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για να καταλήξει σε αποφάσεις σχετικά με την εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές, είναι αδύνατο να μπορέσει να οργανωθεί μία αξιόπιστη διαδικασία.

Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τα αρμόδια κομματικά όργανα και θα κατέθετε την προσφορά – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τη Vodafone – θεωρείται ως δεδομένο ότι δεν θα δεχθεί να αναλάβει το βάρος μίας τόσο σύντομης εκλογικής διαδικασίας. Παράλληλα, το κόστος πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για το υπερχρωμένο κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλάνα υπάρχει και το εναλλακτικό σενάριο η διαδικασία να γίνει μέσω τηλεφωνικού κέντρο – call center – που ενδεχομένως θα στήσει ο ΟΤΕ, αν και οι Βαγγέλη Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφωνούν, την ώρα που Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν εκλογές εδώ και τώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: To άδειο ταμείο, οι εσωκομματικές εκλογές και η τελευταία ευκαιρία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 14:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης