Ποιος είναι ο γιoς του Τάκη Μπαλτάκου;

Ποιος είναι ο γιoς του Τάκη Μπαλτάκου;
Αστυνομικοί αναζητούν τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρη, ο οποίος χθες εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και επιτέθηκε σε βουλευτές, για σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε περίπτωση που εντοπισθεί, ο Δημήτρης Μπαλτάκος θα συλληφθεί από την ΕΛΑΣ και θα παραδοθεί στο Ναυτοδικείο (είναι βατραχάνθρωπος του Λιμενικού) ενώ έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του, ώστε αν εμφανιστεί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.Ποίος είναι όμως ο υιός , Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος και που τον έχουμε ξανασυναντήσει;

Φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού (ο πατέρας του ήταν και νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ) και διορισμένος στο Λιμενικό με τρόπο που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο παρελθόν, είναι ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος,εκτός εαυτού, εισέβαλε χθες στο γραφείο της Χ.Α. στη Βουλή, βρίζοντας και χτυπώντας τους βουλευτές της οργάνωσης.

O Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, και είχε όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος. Αυτό έγινε πραγματικότητα πριν από περίπου έξι μήνες, όταν αποφοίτησε από το «σχολείο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Τον Οκτώβριο του 2013 και μετά από τις αποκαλύψεις εφημερίδας μαθαίνουμε ότι ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου είχε μπει στο λιμενικό με παρατυπία.

Η υπόθεση ξεκινά , το 2011 όταν ο γιος του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.


Ο 24χρονος τότε Δημήτρης – Γιώργος έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, κόπηκε στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου και συνεπώς δεν έγινε δεκτός. Ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, και έτσι προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με σκοπό την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ.

Το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση, υπερπηδώντας τους 15 επιλαχόντες που είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία από εκείνον.

Δικηγόρος του ήταν η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.
Οι 15 επιλαχόντες αντέδρασαν και έτσι ο Τάκης Μπαλτάκος παρενέβη ώστε να γίνουν δεκτοί στο Σώμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον Δημήτρη – Γιώργο Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.
.
Διαβάστε επίσης: Τα έσπασε στη Βουλή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, 15:00