Μολονότι το χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει θεωρείται το πιο «βαρύ» και ο τρόπος διαχείρισής του έχει εξαιρετική σημασία για την οικονομική πορεία μίας χώρας, ο Γιάννης Στουρνάρας κατέχει σαφές προβάδισμα μεταξύ των υπουργών, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει στην επιτέλεση του έργου του, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Marc για λογαριασμό του «Έθνους».

Στην ερώτηση «ποιος υπουργός θεωρείτε ότι συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στο έργο της κυβέρνησης;» ο κ. Στουρνάρας αναδεικνύεται πρώτος. Ο υπουργός Οικονομικών εξασφαλίζει ποσοστό 30% από τους ερωτηθέντες, οι οποίοι αυθορμήτως δηλώνουν ότι συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό υπέρ της αποτελεσματικότητας της τρικομματικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν με 19,5% ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με 12,7%. Στο ίδιο επίπεδο (12,2%) βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, ενώ έπονται (εντός της πρώτης δεκάδας) τρεις «γαλάζιοι» υπουργοί και δύο της ΔΗΜΑΡ, κατά σειρά: οι κ.κ. Ρουπακιώτης, Βρούτσης, Μανιτάκης, Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης