Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Με ρεαλιστική ωμότητα, άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Ιωάννης Πλακιωτάκης, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup υπογράμμισε: «Η ανακοίνωση της Κομισιόν, όπου χαρακτηρίζει συμπληρωματικό μνημόνιο την συμφωνία, υποδηλώνει του λόγου το αληθές και καταμαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός στοχοποίησε την κυβέρνηση και το σύνολο των χειρισμών της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πελαγοδρόμησε σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει καμία στόχευση και παράλληλα, προσπάθησε να ασκήσει πίεση στους πιστωτές είτε μέσω της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου στα Wikileaks, μίλησε αναπτύσσοντας διάφορες φιλολογίες για εκλογές ή για προκήρυξη δημοψηφίσματος. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών του, τονίζοντας: «Ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά, προκειμένου να μη θίξει την εκλογική πελατεία και τη νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου, αγνοεί τις υποδείξεις των θεσμών για μείωση των κρατικών δαπανών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πλακιωτάκης σε ερώτηση του zougla.gr για το νέο υπερ-ταμείο, απάντησε με αφοπλιστική σκληρότητα: «Ο κ. Τσίπρας εκτός από την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας, ξεπουλά τους εθνικούς πόρους της πατρίδας μας και ακυρώνει τη δυνατότητα της μελλοντικής αξιοποίησής τους για την ανάταξη της χώρας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά και απάντησε για το τι θα κάνει η ΝΔ ώστε να επαναφέρει την οικονομική σταθερότητα στη χώρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Πως χαρακτηρίζετε την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα;

«Το αποτέλεσμα του Eurogroup αποδεικνύει περίτρανα, ότι ο θησαυρός που προσπάθησε να μας πουλήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες ο κ. Τσίπρας ήταν άνθρακες. Παρά τα εννέα δις φόρους που επέβαλε ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 έτη, η απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup δεν δίνει λύση στο χρέος της χώρας, και περιπλέκει ακόμη περισσότερο την ήδη ασφυκτική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν όπου χαρακτηρίζει συμπληρωματικό μνημόνιο την συμφωνία, υποδηλώνει του λόγου το αληθές και καταμαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, θα πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη υπο-δόση των 7,5 δις ευρώ τον Ιούνιο.

Πολύ φοβάμαι, ότι θα μπούμε σε περιπέτειες.»

Για τα «αποτελέσματά» της, σε τι υστέρησε και σε τι «όχι» η ελληνική κυβέρνηση και ποιο το βάρος ή «όχι» της ευθύνης που φέρει;

«Η ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά, είναι τεράστια. Το αποτέλεσμα του Eurogroup αποδεικνύει το πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για το τόπο είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Μη έχοντας τίποτα συγκεκριμένο στα χέρια τους, μέσω μιας σκληρής προπαγάνδας προσπάθησαν και πέτυχαν τις τελευταίες ημέρες, να κάνουν το άσπρο μαύρο. Επιδιώκοντας να αποσοβήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν από την επιβολή των πρόσθετων οικονομικών μέτρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, καλλιέργησαν ένα πλασματικό κλίμα αισιοδοξίας και κέρδισαν πολιτικό χρόνο.

Τη στιγμή που τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εδώ και καιρό είναι σε οριακό σημείο, οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας συνεχώς επιδεινώνονται και η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά κωλυσιέργησε και δεν έκλεισε έγκαιρα τη διαπραγμάτευση.
Πελαγοδρόμησε σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει καμία στόχευση και παράλληλα, προσπάθησε να ασκήσει πίεση στους πιστωτές είτε μέσω της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου στα Wikileaks, είτε αναπτύσσοντας διάφορες φιλολογίες για εκλογές ή για προκήρυξη δημοψηφίσματος.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος.»

Ο ξένος τύπος, αναλυτές και οικονομολόγοι μιλούν «για ξεπούλημα της Ελλάδας έναντι των δανειστών». Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία;

«Οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία θα είναι πολύ αρνητικές. Η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στη λάθος κατεύθυνση και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον ενταφιασμό της ελληνικής οικονομίας και την κοινωνική απορρύθμιση της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά, προκειμένου να μην θίξει την εκλογική πελατεία και τη νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου, αγνοεί τις υποδείξεις των θεσμών για μείωση των κρατικών δαπανών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και ακολουθεί τη γνωστή καταστροφική του συνταγή. Αναβάλει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, ακυρώνει ή μπλοκάρει οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή πνοή στη χώρα δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα, επιλέγει να αυξήσει κατακόρυφα τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το μείγμα αυτής πολιτικής όπως έχει δείξει και η διεθνής πραγματικότητα, είναι καταστροφικό. »

Με το νέο υπέρ-ταμείο διαβλέπετε σταδιακή έναρξη ανάπτυξης της οικονομίας ή στον αντίποδα μπαίνει η χώρα σε βαθιά ύφεση;

«Η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκής περιδίνηση και κινδυνεύει να συνεχίσει για πολύ ακόμη να βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά.

Ο κ. Τσίπρας εκτός από την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας, ξεπουλά τους εθνικούς πόρους της πατρίδας μας και ακυρώνει τη δυνατότητα της μελλοντικής αξιοποίησής τους για την ανάταξη της χώρας.»

Φορο-καταιγίδα, μειώσεις μισθών – συντάξεων, αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στον ΦΠΑ οδηγούν σε «δραματική» μείωση του οικογενειακού εισοδήματος. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται. Φοβάστε το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης;

«Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη, αλλά εκείνο για το οποίο φοβάμαι ότι θα συμβεί, είναι ότι θα καταρρεύσει η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί πιστά το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα στον χάλι που βρίσκονται σήμερα.

Υιοθετεί μια απίστευτη φορολογική επιδρομή χωρίς να λαμβάνει υπόψη, ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Ευελπιστεί να εισπράξει φόρους από εισοδήματα που δεν υπάρχουν για να αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

Πολύ φοβάμαι, ότι δεν θα εισπράξει τίποτα και πολύ σύντομα θα διαπιστώσει το αδιέξοδο της πολιτικής του. » 

Πως σχολιάζετε την παραδοχή του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά, με τον μειωμένο ΦΠΑ;

«Λυπάμαι, αλλά δεν δύναμαι να παρακολουθήσω τους άσκοπους βερμπαλισμούς του κ. Καμμένου.
Διαπιστώνω ότι η υλοποίηση του 3ου μνημονίου του έχουν αφήσει ισχυρά και ανυπέρβλητα τραύματα.
Αρχικά, τον ανάγκασε να πυροβολήσει τα πόδια του και τώρα, απ’ ότι φαίνεται, του προκάλεσε διπολική διαταραχή. »

Τι μπορεί και τι θα κάνει η ΝΔ, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας ώστε να επαναφέρει σε καθεστώς σταθερότητας την Ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους;

«Η Νέα Δημοκρατία θα ενώσει του Έλληνες και θα τους κάνει να πιστέψουν σε ένα κοινό όραμα. Στο όραμα της εθνικής ανασυγκρότησης και επιβίωσης της Ελλάδας.

Για να επιτύχει την ανασυγκρότηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει συντονισμένες πρωτοβουλίες που θα ανακάμψουν την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη βουλή τη συμφωνία αλήθειας όπου προσδιορίζει σαφώς τους κατευθυντήριους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε για να επιτύχουμε τον ανωτέρω στόχο.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε μια σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος για να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Μεταρρυθμίσεις όπως η επανα-οριοθετήση του ρόλου του κράτους στην παραγωγική διαδικασία, η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της χώρας, η μείωση της φορολογίας, η θέσπιση επενδυτικών κινήτρων, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η παραχώρηση κινήτρων στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου ώστε να παραμείνουν στο τόπο τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης