Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε η Άγκυρα, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ανακοίνωση, έπειτα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζεται ότι συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ενώ προστίθεται ότι στις προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» αλλά και της «Τουρκίας» «η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των μέσων».
Για ακόμη μία φορά η Άγκυρα κλιμακώνει την εχθρική ρητορική κατά Ελλάδας και Κύπρου σε μία συγκυρία κατά την οποία είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Οι νέες απειλές έρχονται και εν όψει των φθινοπωρινών ερευνών και γεωτρήσεων που έχουν προγραμματιστεί από την αμερικανική ExxonMobil και τη γαλλική Total στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε έρευνες στη Μεσόγειο από το γεωτρύπανο Φατίχ.

Παράλληλα, ο υπουργός απείλησε ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο για συμφωνίες που δεν έχει η ίδια εγκρίνει, αναφερόμενος στη συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης