Για μεθόδους παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που παραπέμπουν «σε άλλες σκοτεινές εποχές», μιλούν συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Είναι τραγικό να χρησιμοποιούνται παρακρατικές μέθοδοι προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια διαφορετική γνώμη, και να μην επιλέγεται το πεδίο του ανοιχτού διαλόγου για την τεκμηρίωση ξεκάθαρων απόψεων με σαφή επιχειρήματαΣχολιάζοντας τον πρωτοσέλιδο τίτλο του «Βήματος της Κυριακής», το οποίο αναφέρει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τασσόταν υπέρ του σχεδίου εξόδου της χώρας από το ευρώ που είχε ρίξει στο τραπέζι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, κάνουν λόγο για «φθηνή προβοκατόρικη παραπληροφόρηση».

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα γεγονότων, τα οποία δείχνουν τον τρόπο χειρισμού μιας αντίθετης άποψης από το κυβερνών κόμμα. Η αρχή είχε γίνει με τα σκίτσα του Αρκά, ο οποίος εν μιά νυκτί βρέθηκε στο επίκεντρο λεκτικών επιθέσεων και έντονης κριτικής μέσω των social media από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πυρά μάλιστα ήταν τόσο έντονα, που ο ίδιος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσωρινή απενεργοποίηση του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook, προκειμένου να επέλθει η απαραίτητη αποκλιμάκωση και να επιστρέψει η… λογική.

Σειρά πήρε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος τοποθετείται πλέον στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου για τη διαπραγμάτευση που κατέληξε σε μέτρα 14 δισ. ευρώ και το σχέδιο επιστροφής στη δραχμή (Plan Β).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τραγικό να χρησιμοποιούνται σήμερα παρακρατικές μέθοδοι προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια διαφορετική γνώμη, και να μην επιλέγεται το πεδίο του ανοιχτού διαλόγου για την τεκμηρίωση απόψεων με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

«Προβοκατόρικος τίτλος»

«Ο Λαφαζάνης ήθελε το Grexit του Σόιμπλε» είναι ο τίτλος που προκάλεσε την έντονη ενόχληση τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του.

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα γεγονότων αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού μιας αντίθετης άποψης από το κυβερνών κόμμα«Ο προβοκατόρικος πρωτοσέλιδος τίτλος του κυριακάτικου “Βήματος”, ο οποίος αποδίδεται σε ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, είναι ενταγμένος στον κλιμακούμενο πόλεμο, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας στη χώρα, το οποίο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο» επισημαίνουν οι συνεργάτες του πρώην υπουργού.

«Αυτή όμως η φτηνή προβοκατόρικη παραπληροφόρηση δεν δείχνει μόνο παντελή έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά κυρίως τον πανικό και τα αδιέξοδα των εμπνευστών της» προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης:
Ο Αρκάς για τη συμφωνία στη Βρυξέλλες

Ο Αρκάς για τον ανασχηματισμό

Ο Αρκάς για το δημοψήφισμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης