«Ας μας πει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον τελικά είναι, με την τρόικα ή με την Ελλαδα;» σχολίασε, διερωτώμενη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα ως «το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε τα εξής:

Η συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο. Προσφέροντας πρόσθετες περικοπές δαπανών στην τρόικα, η κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε προσδοκία που η ίδια είχε προσπαθήσει να καλλιεργήσει για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

Εγκλωβισμένος στο μνημονιακό αδιέξοδο, όμηρος των απαιτήσεων των δανειστών, ο πρωθυπουργός δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Την ίδια στιγμή, όμως, μια κυβέρνηση που καταρρέει δεν μπορεί και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αφού αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη από την ψήφο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης