Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχει σημειωθεί από το πρωί της Τρίτης. Μετά την επιστολή του Κ. Μητσοτάκη στο ΕΣΡ η κυβέρνηση απαντά, πως ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες», ενώ από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπογραμμίζει: Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του σχετικά με την επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΣΡ, του απευθύνει κάλεσμα να τη δημοσιοποιήσει ολόκληρη και μάλιστα σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση υπογραμμίζει για τον Κ. Μητσοτάκη πως «επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις,  ισχυρίζεται ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες» εξηγεί το Μαξίμου αναφέροντας, πως η τακτική του «να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό».

«Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ», καταλήγει η Κυβέρνηση απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη. Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του “νόμου Παππά”. Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά. Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης