Τα δικά τους μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλαν μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Προκόπης Παυλόπουλος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

«Γιορτάζουμε την εθνεγερσία του 1821 που οδήγησε στην ανάσταση του Έθνους και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το παράδειγμα των αγωνιστών πρέπει να μας εμπνέει. Οι Έλληνες, απανταχού της γης. Σε αυτή την επέτειο, την ιερή επέτειο της 25η Μαρτίου και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κάθε δικαίωμα να υπενθυμίσουμε στους εταίρους μας: Οι πρόγονοί μας, λίγο πριν την οργανωμένη έναρξη της επανάστασης, πριν από όλα έκαναν έκκληση στους ευρωπαίκούς λαούς υπέρ της ελευθερίας. Τους διαμηνύουμε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει αμετάκλητα να ανήκει στην ΕΕ και το σκληρό πυρήνα της την Ευρωζώνη. Η ΕΕ ποτέ δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Πάνος Καμμένος:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως το μήνυμα το οποίο έστειλε ο ελληνικός λαός με την παρουσία του στην παρέλαση είναι ένα μήνυμα ενότητας του λαού με τις ένοπλες δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση» υπογραμμίζοντας πως «έτσι προασπίζεται η ειρήνη».

Νίκος Βούτσης:

«Τιμούμε τους αγώνες για ανεξαρτησία και ελευθερία των προγόνων μας που ταυτόχρονο οικοδόμησαν ένα φιλελεύθερο κράτος» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες τους και εμπνεόμαστε από αυτούς».

Ντόρα Μπακογιάννη:

Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και τόνισε πως πρέπει να τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν για να είμαστε ελεύθεροι και κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία.

Βασίλης Λεβέντης:

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Πρέπει να προσέξουμε αν από την αριστερά της επανάστασης φτάσαμε στην αριστερά των παρελάσεων» και έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Ανδρέας Λοβέρδος:

Ο κ.Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράσταση δήλωσε πως γιορτάζουμε μια μεγάλη στιγμή του ελληνισμού τονίζοντας πως «το μήνυμα της επανάστασης παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρο».

Ηλίας Παναγιώταρος:

Ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι πως το νόημα του αγώνα πρέπει να ξυπνήσει όλους τους Έλληνες.

Κωνσταντίνος Κατσίκης:

Ο Κωνσταντίνος Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ υπογράμμισε η ελευθερία θα πρέπει να αποτελεί τον πλοηγό για τις μετά από εμάς γενεές.

Γιώργος Μαυρωτάς:

«Το έπος του 1821 αναφέρει πως με ενότητα μπορούμε να μεγαλουργήσουμε ενώ με διχόνοια μπορούμε να καταστραφούμε» δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης