Τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας, προέταξαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του, εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Οπως είπε «τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενέκριναν μεν τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, ωστόσο εστίασαν στην επιβεβαίωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Τα μέλη του κομματικού οργάνου επεσήμαναν και επαναβεβαίωσαν τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας για τις εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης