Ερώτηση για την ακρίβεια των τιμών σε βασικά τρόφιμα κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.

Επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat για την ακρίβεια των τιμών σε βασικά τρόφιμα καθώς και μία σειρά από αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στον τομέα της φορολόγησης, η βουλευτής επισημαίνει ότι το υψηλό επίπεδο των τιμών συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην υπερφορολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ακρίβεια πλήττει ιδίως τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, οι υπερβολικοί φόροι κάνουν τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες μη ανταγωνιστικά λόγω ακρίβειας» σημειώνει.

Η κα. Μάρκου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

– πώς ερμηνεύουν τη μεγάλη απόκλιση των τιμών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε βασικά τρόφιμα, όπως το ψωμί και το γάλα,
– πώς συνδυάζεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης με την βαρύτατη υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων που οδηγεί σε ακρίβεια και εν τέλει σε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας προϊόντων και υπηρεσιών και
– αν προτίθενται να επανεξετάσουν την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική στην κατεύθυνση της μείωσης των επιβαρύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης