Ανακοίνωση, στην οποία καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να μην «πειραματίζονται με εξαγγελίες που δυναμιτίζουν τις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους», εξέδωσε το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρακτορείο Bloomberg.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, προχώρησε σε τρεις παραδοχές, τις οποίες το Ποτάμι από καιρό έχει κάνει: ότι αναζητάμε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη, ότι δεν αμφισβητούμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ και ότι δεν θα δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» σχολιάζει το Ποτάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνο που μένει είναι», αναφέρει η ανακοίνωση, «όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης – μη εξαιρουμένων και των ΑΝΕΛ- να συνειδητοποιήσουν έστω και τώρα αυτές τις τρεις αλήθειες και να μην πειραματίζονται με εξαγγελίες που δυναμιτίζουν τις σχέσεις μας με τους εταίρους μας. Η χώρα πρέπει το συντομότερο να φύγει από την «γκρίζα ζώνη της αντιευρωπαϊκής ρητορείας» και να προχωρήσει σε «ριζικές μεταρρυθμίσεις, χτύπημα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης