Τη σημασία της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ως «ευρωπαϊκού προβλήματος» και την ανάγκη «υποχρεωτικού επιμερισμού» του αριθμητικού βάρους των προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, υπογράμμισε, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα, Τζόζεφ Κούσκουιρι. Όπως πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο θα έχει στενή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και δη με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιω. Μουζάλα.

«Το μεταναστευτικό αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μας», τόνισε ο κ. Κούσκουιρι, με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της προεδρίας της Μάλτας, σήμερα, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεγονός ότι οι μετανάστες έρχονται από την Αφρική και φτάνουν στις χώρες της περιφέρειας, κυρίως στη Μάλτα και την Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν σε αυτές τις χώρες. Αντίθετα, θέλουν να μετακινηθούν προς τη βόρεια Ευρώπη και αλλού. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ενός κράτους-μέλους», δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης