Έτοιμη να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί πρόταση μομφής στο πρόσωπο της προέδρου της ΒουλήςΤο ενδεχόμενο να κατατεθεί σε επόμενο χρόνο πρόταση μομφής στο πρόσωπο της κας Κωνσταντοπούλου άφησε ανοιχτό τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας ότι στο μέλλον θα πρέπει να αλλάξει στάση και συμπεριφορά όταν προεδρεύει.

Μάλιστα, την πρόθεση κατάθεσης πρότασης μομφής εξέφρασε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Στέλνω και ένα μήνυμα στην κα πρόεδρο, η οποία είχε την τιμή να πάρει 265 ψήφους. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα το βρει μπροστά της, δεν θα είναι πασχαλινό, θα είναι μετά το Πάσχα, πρόταση μομφής. Εκφράζω την αγανάκτησή μου για την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά και, όπως πάει, πάει για μομφή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή στάθηκε η ένταση που δημιουργήθηκε χθες στη Βουλή μετά το πέρας των δευτερολογιών των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά. Η «πάσα» που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο για να απαντήσει στις καταγγελίες περί προμήθειας στις εργολαβικές συμβάσεις δυναμίτισε το κλίμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα.

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, εμφανώς επηρεασμένος από την προηγούμενη κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής, όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκαν λεκτικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταγγέλθηκε για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Βουλής σχολίασε την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επί προσωπικού για τα «εργολαβικά συμφωνητικά».

Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να αναφέρει: «Προφανώς, ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στη λίστα Λαγκάρντ» .

Αμέσως, ο πρόεδρος της ΝΔ της είπε: «Δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά» και αποχώρησε από το Κοινοβούλιο.

Φεύγοντας από την αίθουσα, ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή και ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής αλλά ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι φωνές και οι εντάσεις συνεχίστηκαν, με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να αναφέρει ότι, ως πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι κατώτερη των περιστάσεων και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση να της παρέχει στήριξη, λέγοντας πως έπραξε ορθά.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Kαθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς

Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…

Φωτογραφίες από την αποχώρηση:



Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ, ρεπορτάζ για τη χθεσινή συζήτηση στην ελληνική Βουλή αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων φιλοξενούν σήμερα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «αναζητεί έντιμο συμβιβασμό», ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας «θα ρίξει τη χώρα στο χάος».

«Αυτή είναι η λίστα που περιμένει όλη η Ευρώπη» γράφει η «Bild» αναφερόμενη στον κατάλογο μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, ενώ επικαλούμενη τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει ότι η Ελλάδα επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

Η «Die Welt» αναρωτιέται για το εάν η Αθήνα θα βγει από την κρίση «φορολογώντας τον γύρο», ενώ το «Der Spiegel» σχολιάζοντας τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας τονίζει ότι, εκτός από κάποιους νέους φόρους, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχουν νέες ιδέες.«Και πάλι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, απουσιάζουν οι λεπτομέρειες» επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει ότι έρχονται «νέοι φόροι και καθόλου μεταρρυθμίσεις».

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «Οι επενδυτές συσσωρεύονται σε ένα “χτυπημένο χρηματιστήριο”» αναφέρει ότι «παρόλο που οι ελληνικές μετοχές οδεύουν προς ένα τέταρτο τρίμηνο απωλειών και εκρήξεων αστάθειας, οι επενδυτές δυσκολεύονται να μη στοιχηματίσουν υπέρ της βελτίωσης της εικόνας της ελληνικής αγοράς προσεχώς».

«Για την Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε ο καιρός του ρεαλισμού και του συμβιβασμού» υποστηρίζει ο βρετανικός «Guardian», ο οποίος αφιερώνει το κεντρικό του άρθρο στη χώρα μας και στον αγώνα που δίνει για να σταθεί στα πόδια της οικονομικά και να βρει κοινό τόπο συνεννόησης με τους εταίρους της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης