Επί τάπητος τίθεται αύριο σε επίπεδο Διάσκεψης των Προέδρων το ζήτημα της Προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis.

Μετά το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες είναι να στηθούν 10 κάλπες και να διεξαχθεί μία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, παρόλο που λόγω του πρωτόγνωρου της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο επικρατεί πυρετός συσκέψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές από το Κοινοβούλιο, για τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας προκρίνονται οι 10 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το ερώτημα που θα τεθεί είναι εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα πρέπει να παραπεμφθούν ή όχι σε Προανακριτική χωρίς αναφορά σε πιθανά αδικήματα, προς την εθνική αντιπροσωπεία τα μέλη της οποίας θα απαντήσουν «Ναι», «Όχι» ή «Παρών».

Εάν τελικώς ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία αντί εκείνης της μίας κάλπης, η μυστική ψηφοφορία αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον, αφού τα αποτελέσματα πιθανόν να διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο, ακόμη και να κρύβουν εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων θα καθοριστεί και ο αριθμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Εάν δηλαδή θα γίνει μία από το πρωί έως το βράδυ της Τετάρτης 21/2, όπως είχε εισηγηθεί εξ αρχής ο πρόεδρος της Βουλής, ή δύο με έναρξη το απόγευμα της Τρίτης.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Τετάρτη, οπότε και θα τοποθετηθούν πέραν των πολιτικών αρχηγών και όσοι εκ των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία το επιθυμούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης