«Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και ο λαός μας καλείται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να αποφασίσει στις 6 Μαΐου για το μέλλον πολλών δεκαετιών». Αυτό τόνισε χθες, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Rex, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας.

«Στον πυρήνα της πολιτικής μας βρίσκεται μία αρχή: ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος και εγκαταλελειμμένος» επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χάρη στο PSI», υπογράμμισε, «υπάρχουν 50 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, που θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία, στη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον νομοθετημένο ήδη στρατηγικό έλεγχο του κράτους».

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή της δημοκρατίας μας το διαβόητο “πολιτικό χρήμα”» και τόνισε: «Στο τέλος της κοινοβουλευτικής αυτής περιόδου, είχα τη μεγάλη ηθική και πολιτική ικανοποίηση να δω μια πρότασή μου, που τη διατύπωνα για πολλά χρόνια, να γίνεται νόμος του ελληνικού κράτους. Είναι ο νόμος 4065/2012 που ψηφίστηκε στις 20 Μαρτίου για πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο, όχι μόνο του “πόθεν” στο περίφημο “πόθεν έσχες” αλλά του “τι έσχες”.

Όλες οι δηλώσεις ‘’πόθεν έσχες’’, όχι μόνο βουλευτών αλλά και στελεχών τραπεζών, εκδοτών, καναλαρχών, δικαστών και άλλων υπόχρεων θα αναρτώνται στο site της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι υποχρεούνται με την απειλή ποινής φυλάκισης, να εξουσιοδοτούν για έλεγχο εντός και εκτός της χώρας για καταθέσεις, ακίνητα κ.λπ. που περιέρχονται στο κράτος, αν δεν έχουν δηλωθεί. Τέλος, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού εντός ενός έτους, θα γίνει επανέλεγχος των δηλώσεων όλων των πρωθυπουργών, αντιπροέδρων κυβέρνησης, υπουργών και αρχηγών κομμάτων, από το 1974 μέχρι και φέτος (2012)».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε τους πολίτες «να διαψεύσουν τις ελπίδες των οργανωμένων συμφερόντων που επιχειρούν να σπρώξουν την Ελλάδα σε καθεστώς δημοκρατίας υπό κηδεμονία».

Όπως επεσήμανε κλείνοντας την ομιλία του, «βλέπουμε τις επιθέσεις που κατευθύνονται εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Θα διαψεύσουμε και τις δημοσκοπήσεις τους και τις προβλέψεις τους».

Το «παρών» στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Γκασούκας υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από τον χώρο των ΑμεΑ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποψήφια βουλευτής Β΄ Περιφ. Αθήνας, ο Χαράλμπος Κωνσταντόπουλος υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφ. Αθήνας, οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, Αλίμου Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, και Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αθανάσιος Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος και δεκάδες περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους της Β΄ Περιφέρειας Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης