Σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των ψηφοφοριών.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του! Όπως ανέφερε, πρόκειται για μία συνήθεια που έχει εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κάποια πολιτική δύναμη η οποία να ψήφισε «εν σώματι ή μεγάλο μέρος της» την υποψηφιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Αϊβατίδη, ο οποίος έλαβε 59 ψήφους και θα εκλεγόταν αν λάμβανε 75. Ουσιαστικά πρόκειται για μία αδυναμία του Κανονισμού της Βουλής, καθώς κατά παραχώρηση προσμετρά ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες.

Στη σημερινή ψηφοφορία στήθηκαν πέντε κάλπες: μία για τους τρεις Αντιπροέδρους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία για τον Αντιπρόεδρο που προέρχεται από τη Ν.Δ., μία για τον Αντιπρόεδρο που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή, μία για τον Αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μία για τον Αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΚΚΕ.

Με βάση τον τρόπο καταμέτρησης που ορίζει ο Κανονισμός μπορεί κάθε βουλευτής να ψηφίζει μέχρι και πέντες φορές τον ίδιο υποψήφιο, γιατί τα ψηφοδέλτια που βρίσκονται σε λάθος κάλπη προσμετρώνται κανονικά! Για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή που έχει 17 βουλευτές θα μπορούσε να «δώσει» έως και 85 ψήφους στον ίδιο υποψήφιο Αντιπρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης