Στα άμεσα μέτρα για τα άτομα με αναπηρίες που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, «με την ανάληψη της κυβέρνησης και τα οποία δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό», αναφέρθηκε ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, η πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που αφορά στη μείωση ή διαγραφή του χρέους τους στις τράπεζες και η διευθέτηση λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας είναι μερικά από τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα» τόνισε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στη σύσκεψη διαβούλευσης για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα ΑμεΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι τα προνοιακά επιδόματα και, γενικότερα, όλων των ειδών τα επιδόματα δεν καταβάλλονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

«Θα θεσπίσουμε μία ημερομηνία, στις αρχές κάθε μήνα, για να δίνονται τα επιδόματα και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στην περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Κεσόγλου καταφέρθηκε εναντίον όσων παίρνουν επιδόματα ΑμεΑ, ενώ δεν τα δικαιούνται, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους «μαϊμού» τυφλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βέβαια, χρειάζεται ένας γιατρός και ένας πολιτικός για να χρισθεί κάποιος τυφλός» πρόσθεσε.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης