Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Στο νησί της Ρω προσγειώθηκε το σινούκ στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα ακριτικά νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξή τους στη Ρω, οι αξιωματούχοι συνομίλησαν με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που περιφρουρούν τη Ρω, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Κυράς της Ρω, η οποία απεβίωσε το 1982.

Τα δύο σινούκ που μεταφέρουν την αποστολή (σ.σ.: υπουργό Άμυνας, μέλη Επιτροπής και δημοσιογράφους) απογειώθηκαν λίγο αργότερα και κατευθύνθηκαν προς τη νήσο Στρογγύλη.

Εκεί, ο υπουργός ενημερώθηκε για τη σημασία του φυλακίου που φρουρεί το νησί και χαιρέτησε τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στη Ρω:



Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στη Στρογγύλη:

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο Καστελόριζο, όπου επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Μεγίστης. Eντός του στρατοπέδου έγινε η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα έργα στις μονάδες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των στρατιωτικών δυνάμεων στα ακριτικά νησιά, ενώ αξιωματικοί του στρατού απάντησαν σε ερωτήσεις.

Δηλώσεις αξιωματούχων από το Καστελόριζο:

Πάνος Καμμένος:

N. Kασιμάτη

Ελένη Αυλωνίτου:

Κώστας Κατσίκης:

Hλίας Κασιδιάρης:

Πλάνα από την ενημέρωση στο στρατόπεδο της Μεγίστης:

Στο Καστελόριζο η στρατιωτική ηγεσία του νησιού ενημέρωσε την επιτροπή και τον υπουργό για την πορεία των στρατιωτικών έργων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυνάμεων σε Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω, ενώ έκαναν δώρο έναν πίνακα με την Κυρά της Ρω στον κ. Καμμένο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός, η επιτροπή και οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την πόλη και το λιμάνι του Καστελόριζου, όπου ο κ. Καμμένος χαιρέτησε το προσωπικό της πυραυλάκατου «Ντεγιάννης».

Ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές περπάτησαν στο Καστελόριζο και είχαν σύντομες συνομιλίες με τους Ακρίτες.

Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια μετέβη στη Σαντραπεία Σχολή, όπου οι μαθητές τού ζήτησαν να τους βοηθήσει σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και να διοργανωθεί μια εκδρομή για αυτούς στην Αθήνα. Ο υπουργός Άμυνας δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι όσα άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου του θα γίνουν πράξη.


 
Στο σχολείο τον περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη: Ένας μαθητής τον υποδέχτηκε παίζοντας μπουζούκι.

Φεύγοντας από το σχολείο την αποστολή προσέγγισε μια ομάδα 30 περίπου Σύρων προσφύγων. Οι μετανάστες ζήτησαν από τον κ. Βίτσα να τους βοηθήσει καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι θα επιμεληθεί του θέματος.

Διαβάστε επίσης:

Το zougla.gr στο σινούκ για το Καστελόριζο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης