Προβάδισμα με 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ (20,1%) έναντι της ΝΔ (17,6%) στην Περιφέρεια Αττικής, αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Αντιθέτως, στην Κεντρική Μακεδονία οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι δίνουν το προβάδισμα στη ΝΔ (21,3%), φέρνοντάς την μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ (17,4%) με διαφορά 3,9%.

Στην Αττική, με μειωμένη δύναμη αλλά σταθερά τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή (7,2%), με το ΚΚΕ να ακολουθεί συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,3% επί των απαντήσεων προτίμησης. Ως πέμπτη δύναμη εμφανίζει η δημοσκόπηση το νεοσυσταθέν Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη με ποσοστό 5,9% και έπονται το ΠΑΣΟΚ (4%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,5%) και η ΔΗΜΑΡ (2,2%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στις δύο περιφέρειες το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου δεν είναι αμελητέο. Στην Αττική είναι 23,9% και στην Κ. Μακεδονία 24,1%.

Στο πεδίο των περιφερειακών εκλογών, οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στην πρόθεση ψήφου φέρνουν πρώτο τον Γιάννη Σγουρό (23,9%) και έπονται οι Ρένα Δούρου (18,6%), Γιώργος Κουμουτσάκος (12,2%) και Θανάσης Παφίλης (7,8%). Αν στον δεύτερο γύρο κληθούν να αναμετρηθούν οι κ.κ. Σγουρός και Δούρου, ο πρώτος εμφανίζει προβάδισμα με 41% έναντι της δεύτερης, που συγκεντρώνει 34,7%.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Κεντρική Μακεδονία, όπου στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας (23,8%) και έπονται οι Γιάννης Ιωαννίδης (18,5%) και Μάρκος Μπόλαρης (10,6%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης