«Η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που θωράκισε με νομοθετικές ρυθμίσεις τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις αυτές με ανθρώπινο προσωπικό μέσω προσλήψεων και θεωρούμε ότι αυτά τα εργαλεία επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του του στην ΔΕΥΑ Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη θεσσαλική πόλη.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησεων των ΔΕΥΑ, παρατηρώντας πως το «γεγονός αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το ζήτημα της μείωσης του ενεργειακού κόστους από τις ΔΕΥΑ, υποστήριξε ότι «ήδη έχει ανοίξει θεσμικά η δυνατότητα οι ΔΕΥΑ να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που μειώνουν αισθητά το ενεργειακό κόστος».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «βελτιώνεται η δυνατότητα προσλήψεων» στις ΔΕΥΑ και σημείωσε πως «από του χρόνου θα υπάρχει το καθεστώς μίας πρόσληψης για μία αποχώρηση, που θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν στοχευμένες προσλήψεις».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η ΔΕΥΑ Λάρισας είναι μία επιτυχημένη εταιρεία, «ένα μικρό φιλέτο». Επισήμανε, ακόμη, πως «η ανταποδοτική σχέση που υπάρχει μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των ΔΕΥΑ δεν πρέπει να σπάσει» και συμπλήρωσε ότι υπάρχει υποχρέωση προς τον κάτοικο της τοπικής κοινωνίας «να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην τεχνογνωσία που έχουν οι ΔΕΥΑ σε διάφορους τομείς, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να διευρυνθεί το αντικείμενο των εργασιών των Επιχειρήσεων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους της Επιχείρησης για να τους μεταφέρει -όπως είπε- τη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για την πρόσληψη 50 εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Λάρισας, τονίζοντας πως «αποτελεί σημαντική προσωπική ικανοποίηση γιατί μπορέσαμε και συμβάλλαμε να σταματήσει το καθεστώς ανασφάλειας για 50 οικογένειες». «Δεν μπορεί να παίζεις με το δικαίωμα στην απασχόληση. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για αυτήν την κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι χρωστάμε περισσότερα στον κόσμο της εργασίας από αυτά που κάνουμε, όμως, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα καλυτερεύουν και θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης