Για συντηρητική μετατόπιση της ΝΔ προς μια ακροδεξιά ρητορεία που έχει ως ιδεολογικό μανδύα τον αντικομμουνισμό έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Στ. Κοντονή στάθηκαν όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για την απόφαση μη συμμετοχής της χώρας σε συνέδριο που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να ταυτιστεί ο ναζισμός που είναι το απόλυτο κακό και παρήγαγε θάνατο, αίμα και έγκλημα με τον κομμουνισμό, ο οποίος ευθύνεται μεν για πολύ σημαντικά θέματα εφαρμογής του στα κράτη του ανατολικού συνασπισμού και παρήγαγε έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης με εγκλήματα και παραβιάσεις σε θέματα ηθικής» τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κομμουνισμός δεν έχει παραγάγει μόνο αυτό το φαινόμενο εννοώντας το σοβιετικό μοντέλο και πρόσθεσε: «Το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας το 1968 παρήγαγε την Άνοιξη της Πράγας και συγκρούστηκε με το σοβιετικό καθεστώς, με αποτέλεσμα την επέμβαση των σοβιετικών στην Πράγα. Τότε γεννήθηκε ως αίτημα για το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα να υπάρξει ο σοσιαλισμός με δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινο πρόσωπο. Ο ευρωκομμουνισμός γεννήθηκε ως ρεύμα εκείνη την περίοδο και εντάχθηκαν σε αυτόν όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης και στην Ελλάδα, το ΚΚΕ Εσωτερικού».

Ο υπουργός δήλωσε πως αυτό το κομμάτι της ανακοίνωσής του αποσιωπήθηκε και το γεγονός αυτό αποτελεί «ντροπή για τη δημοσιογραφία». Τόνισε, δε, ότι όσοι σήμερα αντιδρούν «δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι πριν από μερικά χρόνια όλα τα κόμματα στην Ευρωβουλή είχαν καταδικάσει αυτήν την προσπάθεια ταύτισης του κομουνισμού με τον ναζισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΝΔ τότε καταψήφιζε, σήμερα μας καταγγέλλει. Μεγάλη συντηρητική μετατόπιση και στο ΠΑΣΟΚ» είπε.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό που επιχειρείται, ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες η ΝΔ έχει εκτραπεί προς έναν ακροδεξιό λόγο, ότι από ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς έχει εκτραπεί προς ένα κόμμα της σκληρής Δεξιάς. Με στόχο, προφανώς, την αλίευση ψήφων από ακροδεξιό ακροατήριο.

«Ο κ. Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος σήμερα, ευρωβουλευτής της ΝΔ τότε, καταψήφιζε στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ σήμερα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δίνει άλλοθι στον σταλινισμό» είπε και πρόσθεσε:

«Ο Κ. Καραμανλής νομιμοποίησε τα Κομμουνιστικά Κόμματα της εποχής εκείνης, ο Ράλλης έδωσε μια διάσταση δημοκρατικότητας και κοινοβουλευτικού ήθους με την αντιπαράθεση με την Αριστερά στη Βουλή, ο Π. Κανελλόπουλος αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης. Όλοι αυτοί ποτέ δεν είχαν ως στοιχείο της πολιτικής τους τον αντικομμουνισμό και τα κηρύγματα του εμφυλίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης