Μια ψήφος «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ η Ένωση θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει και πάλι τις διεργασίες για μια συμφωνία εάν το αποτέλεσμα είναι «ναι», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η Γαλλία πρωτοστάτησε στην διπλωματική προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα αλλά την εγκατέλειψε όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έως χθες, η Γαλλία προσπαθούσε γιατί ήμασταν πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή», είπε σε συνέντευξή του στο iTELE. Αλλά, «δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει ‘όχι’».
Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σε αυτή τη θέση σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μετά τις δηλώσεις του Τσίπρα, είπε ο Σαπέν.

«Ο ελληνικός λαός ίσως επιλέξει να ψηφίσει ‘όχι’ – δεν είμαι σίγουρος σε τι, αλλά σε κάθε περίπτωση ‘όχι’» δήλωσε.

«Εάν είναι έτσι τα πράγματα, θα μπούμε σε άγνωστο έδαφος και μια πτωτική οικονομική πορεία, πρωτίστως για την Ελλάδα. Αυτό ίσως οδηγήσει – αν και όχι αυτόματα – στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης