Ενισχύονται οι πιέσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκάλυψη των ονομάτων των 32 τουλάχιστον βουλευτών που συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη λίστα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση απαίτησε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, που θεωρητικά βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Η υπηρεσία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της λίστας μετά την κατάθεση της υπ’ αριθμόν 1231/2.9.2012 ερώτησης βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλη, ενώ αργά το μεσημέρι ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η λίστα είναι υπαρκτή αλλά και πως ο αριθμός των πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι διαρκώς… αυξομειούμενος.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στη zougla.gr, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν πως ολοκληρώνεται το πόρισμα για το «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών προσώπων, τριών υπουργών και δύο βουλευτών, χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς εάν αυτά τα πέντε πρόσωπα εξακολουθούν να κατέχουν τα αξιώματά τους. Επιπλέον, ελέγχονται 100 πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του, διενεργεί ελέγχους για το «πόθεν έσχες», με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνον. Τέλος, διευκρινίζει ότι ελέγχει, εκτός των άλλων, και στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, είχε επισημάνει στην ερώτησή του ότι προκάλεσε ερωτήματα και απορίες η αναμενόμενη αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς είναι γνωστό ότι το Σώμα έχει ξεκινήσει ελέγχους και για πολιτικά πρόσωπα. Για τον λόγο αυτό, ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν πράγματι είναι σε εξέλιξη τέτοιοι έλεγχοι και σε ποια ακριβώς φάση βρίσκονται.

Σύγκληση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, προκειμένου να έλθει στην κατοχή της και να εξεταστεί λίστα του ΣΔΟΕ, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι, με επίκεντρο τη συζήτηση της λίστας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών, Θανάσης Νάκος, συγκαλεί την επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Νάκος απέστειλε επιστολή προς τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, με την οποία ζητεί να γνωστοποιηθούν άμεσα στην επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το Σώμα για «περίεργο πλουτισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης