Της Άντζελας Πεΐτση

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιήθηκε μετά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτησή τους διήρκησε περίπου μισή ώρα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οικονομία και το προσφυγικό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοστάκης, εξήγησε στην κα. Μέρκελ, πως χρειάζεται η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που θα συμβάλλουν στο να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μείωση δαπανών και φόρων.

 Τέλος σε ό,τι αφορά στο καίριο θέμα του προσφυγικού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα. Στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας , όπως το Ελληνικό κ.λπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης