Αν η Ελλάδα δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές (των δόσεων) από τον ESM, εκτίμησε σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς μέσω αυτού θα προκύψουν κεφάλαια για αναπτυξιακά έργα. Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό είναι -σύμφωνα με τον ίδιο- οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σέλινγκ χαρακτήρισε «λεπτό» το θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που οι στόχοι δεν βγουν, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει πολιτικές προεκτάσεις και προκαλεί προβλήματα μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ.

Όσον αφορά στο πόρισμα έκθεσης που δείχνει ότι το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση χρέους και τόκων (έμμεσα δηλαδή για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος), ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εξήγησε ότι η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές και τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου δεν γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης